Onbezorgd thuis wonen is: beter en veiliger thuis wonen

VEILIG WONEN

 

Wie zelfstandig thuis wil blijven wonen, kan met technologische oplossingen veel zelfstandigheid, privacy en veiligheid winnen. Of u nu wel of nog geen zorg nodig heeft.

 

Personenalarm

Een bekend technisch hulpmiddel dat zelfstandig wonen veiliger maakt, is personenalarmering. Velen kennen de klassieke halsdrager met rode alarmknop. De huidige uitvoering is een stuk eigentijdser. Groot voordeel van personenalarmering is dat u dag en nacht, zeven dagen per week, hulp kunt inroepen als dat nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte, brand of een inbraak. Eén druk op de knop is voldoende. Dat maakt wonen een stuk comfortabeler, veiliger en plezieriger.

 

Domotica

Slimme technologie maakt het mogelijk om bepaalde zaken in een woning te registreren en hierover te communiceren, zonder uw privacy aan te tasten. Dat begint al bij een eenvoudige bewegingsmelder die de lamp op de overloop inschakelt wanneer er iemand langs loopt. Of een sensor op de slaapkamerdeur die het signaleert wanneer deze te lang gesloten blijft. Allerlei toepassingen maken dat u thuis uw eigen gang kunt gaan, zonder dat iemand controleert wat u doet of laat. U kiest de oplossingen die bij u passen.  

 

Sticker bij de deurbel

Sommige leveranciers van een personenalarm leveren een sticker die u bij de deurbel kunt plakken. Zo is voor iedereen duidelijk dat u zichzelf goed beveiligd hebt, en dat schrikt overvallers af. Veel mensen zeggen dat ze zich hierdoor nóg veiliger voelen.