Onbezorgd thuis wonen is: beter en veiliger thuis wonen

Veelgestelde vragen

Kan ik niet beter in hang en sluitwerk investeren?

Natuurlijk moet uw huis goed afsluitbaar zijn, maar overvallers komen overdag met een mooi verhaal, met een pakje, met bloemen en zelfs als nepagenten om tegen inbrekers te waarschuwen. Dan opent u nietsvermoedend al die goede sloten.

Heb ik niet meer aan een inbraaksysteem?

Als u slaapt of niet thuis bent, is een inbraaksysteem prima om in de gaten te houden of er geen ramen of deuren opengaan, die dicht moeten blijven. Maar het helpt u verder niet bij andere gevaren en ongelukken.

Ik hecht meer geloof in camera’s.

Cameras hebben een goede preventieve werking, maar beelden zijn vaak niet zo duidelijk en daders weten met bivakmutsen etc. herkenning meestal wel onmogelijk te maken. Verder kunnen cameras niet om een hoek kijken en hebben goede lichtcondities nodig.

Ik ken mijn buren niet zo goed. Ik kan toch beter op de politie vertrouwen?

Maak maar snel kennis met de buren. Zij kunnen veel sneller bij u zijn dan welke hulpdienst ook en helpen u vaak ook heel graag met minder ernstige dingen.

Ik heb toch een mobiele telefoon. Waarom zou ik dan ook nog een alarm aanschaffen?

Dit is wat we vaak horen als we mensen adviseren personenalarmering aan te schaffen. Lees: 12 verrassende redenen om zowel een mobiele telefoon als een alarm te hebben.