Onbezorgd thuis wonen is: beter en veiliger thuis wonen

Alarmknop kan praktisch én mooi zijn


Eindelijk is er naast veiligheid ook aandacht voor de vormgeving van een personenalarm. Er is nu een alarmknop die verstopt zit in een stijlvolle halsketting. Hierdoor hoeft niemand zich meer te schamen om een personenalarm te gebruiken. “Een alarm kan dus praktisch én mooi zijn.”

Een personenalarm is handig en zorgt ervoor dat mensen die alleen wonen of vaak alleen thuis zijn zich veiliger voelen. Maar de vormgeving weerhoudt veel mensen ervan om de alarmknop altijd te dragen. Ze vinden het hulpbehoevend staan of meer iets voor oudere mensen.  

Alarm in sierlijke collierzender

Halsketting met ingebouwde zender

De vormgeving van de nieuwe halsketting met ingebouwde zender is stijlvoller en daarmee duidelijk anders dan die van gangbare personenalarmeringssystemen. De zender werkt wel op dezelfde manier: met één druk op de knop kan de gebruiker hulp inschakelen. Er is dan direct contact met een 24-uurs bemande meldcentrale. Ook het bereik van de zender komt overeen met andere personenalarmeringssystemen. De ingebouwde batterij gaat jarenlang mee.      

"Ik heb de zender altijd om. Deze alarmknop is iets heel anders dan zo’n halszender."

De nieuwe halsketting met ingebouwde zender is vooral bestemd voor vrouwen. Voor mannen is een stoere polsband in de maak.

Collierzender

"Mijn kinderen zijn er net als ik heel blij mee. Ook hen geeft het een geruster gevoel, want deze zender draag ik altijd."

"Ik heb gekozen voor de collierzender, omdat het een mooie ketting is met de juiste lengte. Zoals een ketting hoort te zijn."

De zender is al op de markt en tegen een geringe meerprijs te bestellen.