Onbezorgd thuis wonen is: beter en veiliger thuis wonen

Keurmerk

De komende jaren zal domotica steeds vaker worden toegepast. Het maakt het langer zelfstandig en onbezorgd wonen voor veel mensen mogelijk. Ook levert het een bijdrage aan hun veiligheid, comfort en energiebesparing. Een objectief en onafhankelijk keurmerk biedt de zekerheid dat er gewerkt wordt met veilige en betrouwbare hulpmiddelen.

Ketenkeurmerk

De keten van personenalarmering heeft een Ketenkeurmerk Persoonsgebonden Alarmeringsdiensten. Dit keurmerk garandeert u de meest betrouwbare oplossing tegen een betaalbare prijs. Het kwaliteitsstempel wordt verleend door de WDTM (Wonen, Diensten en Techniek voor mensen) na een audit.

Branche-organisatie

De WDTM is een branche- en netwerkorganisatie. Hierin werken zorgorganisaties, zorgcentrales, leveranciers, installateurs, woningcorporaties en adviseurs samen. Doel is het gebruik en de inzet van woonzorgtechnologie te bevorderen en de kwaliteit in de keten te verbeteren en te borgen.

Er zijn 40 organisaties aangesloten bij de branchevereniging WDTM. Deze leden bedienen tussen de 70% en 80% van de eindgebruikersmarkt voor personenalarmering, domotica en diensten.

- 65% van de leden zijn aanbieders van personenalarmering/domotica en diensten.

- 30% van de leden zijn leveranciers van meldcentrales, personenalarmerings/domotica apparatuur en randapparatuur.

- 5% van de leden zijn adviesbureaus en kennisinstituten die actief zijn op de markt van personenalarmering/domotica.

Check hier welke bedrijven en organisaties het keurmerk hebben.