Onbezorgd thuis wonen is: beter en veiliger thuis wonen

Hoe werkt personenalarmering?

U kunt in geval van nood de knop op de zender indrukken. Uw melding komt binnen in de professionele meldkamer. Op alle dagen van de week, 24 uur per dag. Hier werken goed opgeleide, deskundige medewerkers, die uw oproep ontvangen. Een van hen kan direct met u spreken.

Meldkamer

De medewerker zal u zo goed mogelijk te woord staan. Zij zal u gerust proberen te stellen. Ze ziet op het beeldscherm uw naam en adresgegevens. Ook de gegevens van uw sleutelhouders zijn bekend. En ook eventuele medische gegevens. Deze heeft u middels uw aanvraag aan ons doorgegeven.

U vertelt de medewerker wat er aan de hand is. Zij stelt u vragen om meer te weten te komen. Als het nodig is, roept zij de hulp in van uw contactpersonen of professionele alarmopvolging. Een van hen kan dan naar u toekomen om te zien wat er aan de hand is.

Als ik per ongeluk op het alarm heb gedrukt? Wat gebeurt er dan? Dat is helemaal niet erg. Ook dan zal de medewerker van de meldkamer u geruststellen. En verder niemand (wakker) bellen.

“De onzekerheid als ik per ongeluk het alarm af laat gaan, is direct over door de vriendelijke behandeling. Ik maak gewoon mijn excuses en dan hoor ik: Goed, hoor. Nog een goede dag.”


Is een alarm iets voor mij?

Een personenalarm is voor iedereen die zelfstandig woont en ook geschikt voor iemand die vaak alleen thuis is. Ook dan kan het immers een gevoel van veiligheid geven.